Αίτημα του kireas.org για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το πετ-κοκ


18/2/2018

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις

Θέμα: Επείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για προσφυγή ενάντια στην χρήση Πετ-Κοκ από την ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι Α.Ε.

Αγαπητοί κ. Πρόεδρε και αρχηγοί των Δημοτικών παρατάξεων,

Στις 16/2/2018 δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια ΑΕΠΟ (Αριθ. Πρωτ. 3857/222844πε- ΑΔΑ: ΩΠΒΖΟΡ10-ΥΒΒ) η οποία αδειοδοτεί την ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι ΑΕ να χρησιμοποιήσει πετ-κοκ σαν καύσιμο για την παραγωγή Δίπυρης Μαγνησίας. Το πετ-κοκ είναι ένα εξαιρετικά ρυπογόνο καύσιμο το οποίο έχει απαγορευτεί στην κεραμοποιεία από το 2010 και δεν περιλαμβάνεται στα επιτρεπόμενα καύσιμα στις βιομηχανίες σύμφωνα την ΚΥΑ 11535/93 (ΦΕΚ 328 Β/6-5-93). Η ΤΕΡΝΑΛευκόλιθοι πήρε την άδεια με ειδική κατά περίπτωση διαδικασία που προβλέπεται από την παραπάνω ΚΥΑ χωρίς διαβούλευση και με πολλές παρατυπίες.

Πληροφορίες για τις επιπτώσεις της χρήσης του πετ-κοκ έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας και είναι στην διάθεση σας.

Επειδή πολλοί από εσάς και η τοπική κοινωνία  απέτρεψαν το 2009 την χρήση λιθάνθρακα από την ΤΕΡΝΑ, θεωρούμε ότι δεν είναι επιτρεπτό να αποδεχτούμε ένα καύσιμο με τις ίδιες και χειρότερες περιβαλλοντικές και ιατρικές συνέπειες από το λιθάνθρακα.

Με βάση τα παραπάνω ζητούμε να συγκαλέσετε άμεσα δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσετε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την απειλή στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Ο σύλλογος μας έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, αλλά μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου έχει άλλη βαρύτητα.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι κατά της ΑΕΠΟ μπορεί να ασκηθεί προσφυγή προς τον Υπουργό Π. &ΕΝ. μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την ανάρτηση της στο Διαύγεια ( αρθρ. 8 του Ν. 3200/55 ΦΕΚ 97 Α και Ν. 2503/97 ΦΕΚ 107 Α, άρθρο 1 παρ.2) καθώς και αίτηση θεραπείας ή ειδική διοικητική προσφυγή ενώπιον του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (αρθ.3 της ΚΥΑ 9269/470/2007 ΦΕΚ 286 Β).

Είμαστε την διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση και αναμένουμε αγωνιωδώς την σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα

Με εκτίμηση

το ΔΣ του kireas.org
NewerStories OlderStories Home

0 comments: